Aktuality

Stoper Varane po sezoně ukončí tříleté angažmá v Manchesteru United

Francouzský stoper Raphaël Varane od nové sezony nebude pokračovat v Manchesteru United, kde strávil tři roky. Klub dnes oznámil, že po vypršení smlouvy se cesty s fotbalovým mistrem světa z roku 2018 rozejdou.

Jednačtyřicetiletý brankář Grigar po sezoně opustí Teplice

Brankář Tomáš Grigar po sezoně opustí teplické fotbalisty. Severočeši chtějí omladit gólmanskou sestavu a již před několika týdny jednačtyřicetiletému veteránovi oznámili, že s ním neprodlouží končící smlouvu. Grigar na klubovém webu uvedl, že ještě nechce končit kariéru, zatím neví, kam půjde.

Plzeň o čtyři roky prodloužila smlouvu s generálním partnerem

Viktoria Plzeň o další čtyři roky prodloužila smlouvu s generálním partnerem společností Doosan Škoda Power. Součástí nového kontraktu je i to, že stadion ve Štruncových sadech nadále ponese název Doosan Arena.

Dostál si na kopačky psal cestu ke třístovce. V dresu Bohemians bude působit i příští sezónu

Martin Dostál bude i v příští sezoně hrát za Bohemians 1905. Čtyřiatřicetiletý krajní obránce, který o víkendu dosáhl na metu 300 startů v první lize, prodloužil s pražským klubem smlouvu o další rok, původní kontrakt by mu vypršel v létě. Vršovičtí o tom informovali na sociální síti X.

Kanada našla nové velení, povede ji americký trenér Marsch. Čeká ho Copa América

Kanadské reprezentanty povede padesátiletý Američan Jesse Marsch, bývalý trenér Leedsu United, Lipska a rakouského mistra Salcburku. V pondělí o tom informoval svaz, který je jedním ze tří pořadatelů nejbližšího mistrovství světa v roce 2026.

Konec debatních kroužků: S rozhodčími bude moci na EURO 2024 mluvit hlavně kapitán

Konec diskutování s rozhodčím, takový je vzkaz ze strany komise rozhodčích UEFA směrem k blížícímu se evropskému šampionátu v Německu. Arbitři budou moci konzultovat důležitá rozhodnutí na hřišti jen s kapitány, když do diskuze vstoupí někdo jiný, přijde na řadu karetní potrestání. A tenhle krok je zároveň evidentně také jakousi přípravou na revoluční novinku.

LFA uzavřela další výběrové řízení, tendr na streamování první ligy mimo Česko vyhrála společnost Pragosport

Výběrové řízení na streamování první ligy pro účely kurzového sázení mimo území České republiky vyhrála společnost Pragosport. Ročně za to zaplatí nižší desítky milionů korun, oznámila Ligová fotbalová asociace (LFA). Soutěž byla vypsána na konci března a týká se následujících pěti sezon nejvyšší domácí soutěže.

Slavia ztratila kapitána. Bořil absolvoval operaci zlomené lícní kosti

Jan Bořil ve zbytku sezony nepomůže pražské Slavii. Kapitán vršovického klubu si ze sobotního derby se Spartou (0:0) odnesl zlomeninu lícní kosti. Třiatřicetiletý obránce je po operaci a nyní má před sebou čtyř až šestitýdenní klidový režim. Slávistům by mohl chybět i Mojmír Chytil, jenž má po souboji s Ladislavem Krejčím poraněnou ruku.

Krejčí nebyl vyloučen správně. Úmysl není prokazatelný, zhodnotila komise

Kapitán Sparty Ladislav Krejčí v sobotním utkání skupiny o titul se Slavií správně nebyl vyloučen za zákrok na Mojmíra Chytila. V komuniké po víkendovém druhém kole ligové nadstavby to uvedla komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR. Ani při srážce slávisty Ivana Schranze s domácím Lukášem Sadílkem nešlo podle komise prokázat úmysl hostujícího hráče.

Kaiserslautern měl uplatnit opci na Kaloče, Ostrava dostane půl milionu eur

Druholigový německý Kaiserslautern podle deníku BILD využil opci na záložníka Filipa Kaloče (24) a získal jej natrvalo do svých služeb. Baník Ostrava by měl za svého odchovance dostat kolem půl milionu eur (asi 12 milionů korun). Kaloč přišel do týmu v zimě na hostování, pomohl klubu k záchraně ve druhé Bundeslize a došel s ním do finále Německého poháru, kde vyzve Leverkusen.

Žilák před startem ME do 17 let: Chceme předvádět dobré výkony

Trenér české reprezentace do 17 let Jiří Žilák si zatím nechce před mistrovstvím Evropy na Kypru dávat žádné konkrétní cíle. Čtyřicetiletý kouč nicméně předpokládá, že pokud jeho tým předvede nejlepší možné výkony, může postoupit ze skupiny do vyřazovací fáze.

Nani opustil Adanu Demirspor a bude zvažovat další kroky

Bez zaměstnavatele v tuto chvíli je Nani. Zkušenému portugalskému křídelníkovi bude na podzim 38 let a dnes ukončil smlouvu s tureckým celkem Adana Demirspor.

Dvojče jako náhradní řešení? V Rumunsku řeší bizarní skandál

Zatím to není oficiálně potvrzené, ale v rumunském fotbale je na spadnutí bizarní skandál. Funkcionáři Dinama Bukurešť totiž mají podezření, že místo bývalého obránce Barcelony, Lille či Feyenoordu ve skutečnosti naskočilo do zápasu jeho dvojče.

V úterý budu největším fanouškem Tottenhamu, slibuje Havertz

Do konce Premier League zbývá posledních pár dní. Arsenal, který se v neděli po vítězství 1:0 na Old Trafford vrátil do čela tabulky a čeká ho už jen domácí střet s Evertonem, ale nemá titul ve svých rukou.

Rada bude po postupu řešit budoucnost v Dukle. Musíme si sednout s majitelem, řekl

Trenér Petr Rada, který dovedl pražskou Duklu po pěti letech zpátky do první ligy, zatím neví, jestli bude u týmu pokračovat. Uvedl to po rozhodujícím utkání s Prostějovem (3:2), v němž si lídr tabulky vítězstvím zajistil již dvě kola před koncem druhé nejvyšší soutěže postup. Jako důvod váhání pětašedesátiletý kouč uvedl, že se doteď nesmířil s děním kolem své osoby. Rada si odpykává tříměsíční disciplinární trest za rasistickou urážku, původně dostal zákaz činnosti na osm měsíců.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele