Jednačtyřicetiletý brankář Grigar po sezoně opustí Teplice

14.05., 13:57
Aktuality
Tomáš Grigar (© FK Teplice)

Brankář Tomáš Grigar po sezoně opustí teplické fotbalisty. Severočeši chtějí omladit gólmanskou sestavu a již před několika týdny jednačtyřicetiletému veteránovi oznámili, že s ním neprodlouží končící smlouvu. Grigar na klubovém webu uvedl, že ještě nechce končit kariéru, zatím neví, kam půjde.

Grigar přišel do Teplic v lednu 2009 a zařadil se k největším klubovým ikonám. Za Severočechy odchytal 388 soutěžních utkání, ve kterých si připsal 119 čistých kont. S teplickým týmem také získal domácí pohár. V průběhu této sezony i vinou zdravotních problémů ztratil místo jedničky, na které se posunul Richard Ludha.

"Rozhodli jsme se jít cestou omlazení brankářské trojice. Spolu s hlavním trenérem jsme to Tomášovi oznámili už před několika týdny, aby věděl, na čem je. I za sportovní úsek bychom mu chtěli moc poděkovat za roky strávené v Teplicích," uvedl sportovní ředitel Severočechů Štěpán Vachoušek.

"Rád bych ještě pokračoval v kariéře, takže uvidíme, jaké se vyskytnou nabídky. Ale každopádně Teplice budou navždy v mém srdci a rád se budu na Stínadla vracet," řekl Grigar, s nímž se klub rozloučí při nedělním úvodním utkání finále nadstavbové skupiny o Evropu proti Hradci Králové. Při ceremoniálu před výkopem Severočeši jeden ze sektorů v hledišti pojmenují po gólmanovi, v příští sezoně při duelu se Spartou nebo Slavií pak slavnostně vyřadí jeho číslo 30.

Před angažmá v Teplicích Grigar působil ve Vítkovicích a v pražské Spartě. V lize má na kontě 376 utkání. Dva starty si připsal za český národní tým, za který nastoupil v roce 2009.

Autor: ČTK

Komentáře (15)

Přidat komentář
Frank Lampard 8

Včera bylo pozdě

Reagovat
fabec1222

Tak toho asi těžko někdo vezme Max tak Ústí do boje o druhou ligu.

Reagovat
smazaný uživatel

On ještě chytá? Ja ze po těch jeho 120 kiksech už hraje tak maximálně třetí ligu.

Reagovat
jsemdement

L jako legenda.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Witcher

Do Dukly

Reagovat
zelda

Jako dvojku Radovi?

Reagovat
Witcher

388*90÷24÷365÷ 2 to je masakr

Reagovat
Sigma Olomouc

konečně

Reagovat
Elmas

V Teplicích si ho pamatuju už z FIFA 11.

Reagovat
GrimeBaller98

, skvela FIFA, od roku 21 je to nehratelny bohuzel

Reagovat
Elmas

Tam bylo dobrý, že u každýho ofsajdu říkal Bosák, že to ofsajd určitě nebyl.

Reagovat
St. Pauli

Ljevu jsem teda oplakal vic. Jestli po Grigarovi pojmenuji sektor, tak po Ljevakovicovi by meli pojmenovat minimalne... minimalne ten Kaufland, co nechal Tresnak postavit misto zimaku.

Reagovat
GrimeBaller98

Legenda Teplic, ja ho pamatuju jeste ve Sparte jako dvojku

Bohuzel posledni roky dela strasne viditelny kiksy a stal se z nej celkem nervak jak z Lastuvky

Reagovat
Nadržený šimpanz

Takže kiksy jako tehdy ve Spartě

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele