Aktuality

Rada bude po postupu řešit budoucnost v Dukle. Musíme si sednout s majitelem, řekl

Trenér Petr Rada, který dovedl pražskou Duklu po pěti letech zpátky do první ligy, zatím neví, jestli bude u týmu pokračovat. Uvedl to po rozhodujícím utkání s Prostějovem (3:2), v němž si lídr tabulky vítězstvím zajistil již dvě kola před koncem druhé nejvyšší soutěže postup. Jako důvod váhání pětašedesátiletý kouč uvedl, že se doteď nesmířil s děním kolem své osoby. Rada si odpykává tříměsíční disciplinární trest za rasistickou urážku, původně dostal zákaz činnosti na osm měsíců.

Dukla si po pěti letech zajistila návrat do první ligy

Dukla Praha v 28. kole druhé ligy porazila doma po obratu Prostějov 3:2 a s předstihem si zajistila návrat do první ligy, v níž hrály naposledy v sezoně 2018/19. Dejvický celek díky vítězství získal dvě kola před koncem jistotu prvenství ve druhé lize.

Slovácko se rozloučí s kapitánem, Kadlec ve 39 letech ukončí kariéru

Bývalý dlouholetý český reprezentant a současný kapitán Slovácka Michal Kadlec ukončí po sezoně kariéru. Devětatřicetiletý hráč to uvedl na sociální síti X.

Coufal na odchodu z West Hamu? Poslední domácí zápas, napsal na sociálních sítích

Jaro Vladimíra Coufala (31)? Kromě spolehlivých výkonů v dresu West Hamu také pořádné drama. Opora Kladivářů i jeho agent se otevřeně vyjádřili k finančním podmínkám Coufalovy smlouvy. Když v sobotu český bek přidal na sociální sítě nový příspěvek, vyznělo to jako loučení.

Zatím nemám ponětí, co bude dál, říká Tuchel o své budoucnosti

Thomas Tuchel (50), stále ještě trenér Bayernu Mnichov, nechává svou budoucnost otevřenou. Podle svých slov zatím netuší, co ho čeká v létě.

Rodgers smekl klobouk před svými hráči, Celtic dělí od titulu jediný bod

Do konce letošní sezony skotské nejvyšší soutěže zbývají dvě kola a další titul má na dosah Celtic. Glasgowský klub včera udělal důležitý krok, když zvládl derby a v domácím prostředí porazil Rangers.

1. Bundesliga zná prvního nováčka, historický postup slaví Holstein Kiel

Prvoligová německá rodina se v příští sezoně rozroste o 58. klub. Nejvyšší soutěž si poprvé v historii zahraje Holstein Kiel, jistotu postupu získal včera večer díky remíze s Fortunou Düsseldorf.

Navas potvrdil odchod z PSG. Každá vteřina byla báječná, prozradil

U konce je působení Keylora Navase v PSG. 37letému kostarickému brankáři za měsíc a půl vyprší smlouva a novou v hlavním městě Francie nepodepíše, oznámil to prostřednictvím sociálních sítí.

Vindahl se jako hrdina necítí, za nejtěžší označil zákrok proti Tijanimu

Gólman Peter Vindahl několika zákroky dopomohl oslabeným fotbalistům Sparty ve 2. kole ligové nadstavby ve skupině o titul v derby se Slavií k bezbrankové remíze, jako hrdina se ale necítil. Šestadvacetiletý dánský brankář na tiskové konferenci označil za nejtěžší zákrok ten proti střídajícímu Muhamedu Tijanimu v závěrečném nastavení. Domnívá se, že se Letenští díky udržení čtyřbodového náskoku v čele tabulky tři kola před koncem soutěže přiblížili obhajobě titulu.

Holeš po derby chválil oba brankáře. O titulu podle něj není rozhodnuto

Slávistický univerzál Tomáš Holeš věří, že ani po bezbrankové remíze na Letné, po níž si Sparta tři kola před koncem ligy udržela v čele tabulky čtyřbodový náskok, ještě není o titulu rozhodnuto. Jeden z kapitánů červenobílých na tiskové konferenci upozornil, že jeho mužstvo v sezoně srážejí výsledky zápasů s největšími konkurenty. Vršovický tým v nejvyšší soutěži třikrát remizoval s pražským rivalem, s nímž navíc vypadl v domácím poháru, a prohrál obě dosavadní utkání s Plzní.

Svědík po konci ve Slovácku nebude hned znovu trénovat, půjde na operaci

Trenér fotbalistů Slovácka Martin Svědík si nebude hledat nové angažmá hned od další sezony. Řekl to na tiskové konferenci po utkání 2. kola ligové nadstavbové skupiny o titul, v němž jeho tým prohrál 2:4 v Plzni. Devětačtyřicetiletý kouč už před měsícem oznámil, že na lavičce celku z Uherského Hradiště po tomto ročníku na vlastní žádost skončí.

Šulc se po hattricku osamostatnil na čele tabulky střelců. Děkuju Chorasovi, že mi nechal penaltu, hlásil

Pavel Šulc z Plzně po druhém ligovém hattricku sezony i kariéry děkoval spoluhráči Tomáši Chorému, který mu v nastavení domácího zápasu se Slováckem přenechal za nerozhodného stavu pokutový kop. Třiadvacetiletý ofenzivní univerzál penaltu s přehledem proměnil, v závěru přidal i třetí gól a s 18 brankami se posunul do čela tabulky střelců soutěže. Západočeši v utkání 2. kola nadstavbové skupiny o titul zvítězili 4:2.

Před derby: Experti se neshodnou na Preciadovi. Přál bych si, aby se liga zdramatizovala, doufá Jarolím

Slavné derby pražských "S" napíše v sobotu večer další kapitolu. Duel, který se bude hrát na Letné od 17:30 může hodně napovědět při rozluštění mistrovské tajenky. Obhájce titulu Sparta vede před druhým kolem nadstavby tabulku o čtyři body. Livesport Zprávy a eFotbal oslovili experty s třemi otázkami. Z nich plyne, že se před výkopem více věří Letenským. Na tom, zda má v rudém dresu naskočit do duelu hříšník Angelo Preciado (26), se oslovení neshodnou. Pokud chce Slavia uspět, musí být hodně aktivní.

Představí se Mbappé na OH v Paříži? Spoléhám na to, řekl prezident Macron

Francouzský prezident Emmanuel Macron v sobotu řekl, že doufá, že hvězdný fotbalista Kylian Mbappé (25) bude uvolněn svým pravděpodobným budoucím zaměstnavatelem Realem Madrid, aby se mohl zúčastnit pařížské olympiády za Francii.

Je to správný krok pro obě strany, řekl Moyes k odchodu z West Hamu

David Moyes (61) se po sezoně rozloučí s West Hamem United a nepochybuje, že ukončení spolupráce je pro něho i pro klub správné rozhodnutí. Skotský manažer doufá, že bude pokračovat v jiném angažmá.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele