o titul, 3. kolo
14.05.2024 17:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Městský stadion v Mladé Boleslavi (© Mladá Boleslav)

Juroškova dělovka zapojila Slovácko do boje o Konferenční ligu

Fotbalisté Slovácka zvítězili ve třetím kole nadstavbové části Fortuna ligy na hřišti Mladé Boleslavi 1:0 a utnuli devítizápasové čekání na tříbodový zisk. Moravský celek nasměroval k výhře už ve čtvrté minutě Pavel Juroška, jenž rozvlnil síť pohotovou ranou po rohovém kopu. Hosté navíc důležitým vítězstvím stáhli bodové manko právě na Středočechy a Slezany, kteří budou ve zbytku sezony jejich hlavními soupeři v boji o kvalifikaci do Konferenční ligy. Domácí naopak na tým z Uherského Hradiště nevyzráli už poosmé v řadě.

Slovácko mohlo být se svým posledním výkonem spokojeno, na bodový zisk to ovšem v Plzni nestačilo, neboť v nastaveném čase druhé půle rozhodla o jejich prohře proměněná penalta Pavla Šulce. Šance svěřenců Martina Svědíka na pohárovou Evropu se tak rapidně snížili, neboť na pátou Ostravu ztráceli čtyři body. Naopak v Mladé Boleslavi propukla o víkendu radost, jelikož Středočeši vyzráli v klíčové bitvě o čtvrtou příčku právě na Baník.

Tentokrát ale domácí nevstoupili do zápasu vůbec dobře. Už ve čtvrté minutě se prosadil hostující Juroška, jenž po rohovém kopu propálil tvrdou pumelicí z hranice velkého vápna bezmocného Petra Mikulce. Slovácko bylo i nadále nebezpečnějším týmem na hřišti. Světový zákrok musel ve 25. minutě předvést Mikulec, který se natáhl k pravé tyči, a vyrazil tak dalekonosnou ránu Marka Havlíka. O pouhých šest minut později domácí brankář mírně zaváhal, když si myslel, že střela od Daniela Holzera míří vysoko nad, naštěstí pro něj 28letý obránce orazítkoval jen břevno. V závěru první půle se osmělila i Bolka, na vyrovnání se však nezmohla.

I po startu druhého dějství si více nebezpečných šancí vytvářeli hráči v bílých dresech, jednalo se ale spíše o projektily z větší dálky, které nemířily přímo na branku. Vůbec první střelu mezi tři tyče si Mladá Boleslav připsala po hodině hry, kdy prověřil připraveného Milana Heču střídající Vasil Kušej. V 78. minutě chyběly Středočechům jen milimetry ke srovnání, když centrovaný míč těsně netrefil Patrik Žitný. Nakonec se ovšem kýžený gól Bolce vstřelit nepodařilo.

Mladá Boleslav tak nenavázala na výhru s Baníkem a doma padla. Další kolo sehrají oba celky 18. května. Středočeši změří síly se Spartou, tým z Uherského Hradiště vyzve doma Slavii.

Autor: Livesport.cz / Oto Blaschke

Komentáře (1)

Přidat komentář
Alan

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele