Aktuality

Evropské koeficienty po pohárovém týdnu (10)

Italské a německé kluby ovládly pohárovou sezónu 23/24 a v dalším ročníku budou mít v Lize mistrů s jistotou pět týmů. V bláznivém scénáři jich můžou mít dokonce šest, o tom však ještě rozhodnou pohárová finále i závěrečná kola ligových soutěží. Dva kluby Serie A i Bundesligy ve finále doplňuje nezmar vyřazovací části LM Real Madrid a překvapení v podobě řeckého Olympiakosu. Bez šance na evropské vítězství tentokrát zůstala Premier League.

Gnabry si natrhl stehenní sval a může přijít o mistrovství Evropy

Serge Gnabry toho v letošní sezoně moc neodehrál a na marodce stráví i závěr ligové části sezony. Křídelník Bayernu Mnichov si ve středu večer poranil stehenní sval a podrobné vyšetření odhalilo trhlinu, v ohrožení je i účast německého reprezentanta na domácím mistrovství Evropy.

Olympiakos čeká první evropské finále. Klíčem je sebedůvěra, hlásí Mendilibar

José Luis Medilibar se druhým rokem po sobě obsadil do role zachránce některého z evropských klubů. Zkušený španělský kouč loni vyhrál Evropskou ligu se Sevillou, aktuálně pak přepisuje historii na lavičce Olympiakosu Pireus.

Pikantní bitva v posledním kole, Groningen a Roda si to rozdají o postup

V pátek je na programu klíčový duel ve druhé nizozemské lize. V Groningenu, největším městě na severu Nizozemska, se v posledním kole utkají o postup do Eredivisie kluby FC Groningen a Roda JC Kerkrade. Oba touží po návratu do soutěže, do které určitě patří, radost ale bude mít jen jeden.

Je ideální čas na obměnu a omlazení, říká Rajnoch o Slavii

V posledních týdnech se kroky Slavie hodně diskutují. Má natolik široký kádr, že si v podstatě může rozmyslet, jestli v sobotu v derby proti Spartě vsadí na dlouhodobé opory z úspěšné éry, nebo dá příležitost hráčům, kteří jsou stále defacto nováčky, ale mají potenciál do budoucna.

Atalanta před sebou má dvě finále. Je to historická událost, míní Gasperini

Atalanta už několik let patří mezi kluby, které není radno podceňovat a po italské scéně si letos zjednává respekt i na evropské. Klub z Bergama je ve finále Coppa Italia a o trofej si zahraje i v Evropské lize, včera doma nedal šanci Marseille.

Hráčská a ligová asociace pohrozily FIFA žalobou kvůli rozšířenému MS klubů

Hráčská organizace FIFPRO a Asociace světových lig (WLA) pohrozily světové fotbalové asociaci FIFA žalobou kvůli rozšíření mistrovství světa klubů na 32 týmů a dalšímu navýšení počtu zápasů v sezoně. Informoval o tom server BBC.

Zasloužíme si všechny tři trofeje, řekl Alonso po postupu do finále EL

Trenér Leverkusenu Xabi Alonso po postupu do finále Evropské ligy prohlásil, že jeho tým si zaslouží zvítězit i ve zbývajících dvou soutěžích, ve kterých je stále ve hře.

Disciplinární komise zahájila řízení s Matouškem za surový faul na Horáka

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace zahájila řízení s kapitánem druholigové Kroměříže Tomášem Matouškem. Třiatřicetiletý defenzivní univerzál v 78. minutě sobotního zápasu zranil v souboji záložníka Sparty Romana Horáka, který utrpěl vpáčenou zlomeninu lebeční kosti a musel na operaci.

Wirtz přece do Bayernu? Když je na trhu hráč takového kalibru, musíte jednat, vzkázal Eberl

Sotva německý talent Florian Wirtz v médiích projevil touhu setrvat v Leverkusenu, přichází zpráva v podobě zájmu Bayernu Mnichov. Ten se pokusí po nezdaru Liverpoolu a Manchesteru City otestovat jeho loajalitu, stejně jako v případě dalších opor čerstvého bundesligového mistra.

Tchouaméniho zranění se zhoršilo, prý přijde o finále Ligy mistrů. Stihne aspoň EURO?

Real Madrid porazil ve středu Bayern a postoupil do finále Ligy mistrů, radovat se z tohoto úspěchu ovšem úplně nemohl Aurélien Tchouaméni. Francouzský středopolař nastoupil do utkání s určitými zdravotními problémy, které ho podle informací francouzského sportovního listu L'Équipe vyřadí ze hry na tři až čtyři týdny. Španělský klub délku absence neupřesnil.

Neprohra číslo čtyřicet devět? Bayer může překonat rekord Benfiky a nasměrovat se k treblu

Trojice českých hráčů Patrik Schick, Adam Hložek, Matěj Kovář má v dresu Leverkusenu na dosah postup do finále Evropské ligy. V dnešní semifinálové odvetě bude německý tým hájit proti AS náskok 2:0 z úvodního duelu v Římě. Vítěz dvojzápasu narazí ve finále na lepšího ze souboje Bergamo - Marseille.

Cubarsí prožil snové jaro, v Barceloně si vysloužil tříletý kontrakt

Málokterý talentovaný hráč prožíval v rámci letošního ročníku takový vzestup jako právě Pau Cubarsí. Barcelona si přitom moc dobře uvědomuje, jakou tenhle teprve sedmnáctiletý stoper může mít budoucnost, a rozhodla se s ním uzavřít novou spolupráci. Nejmladší obránce, který kdy nastoupil do čtvrtfinále Ligy mistrů, sepsal v katalánském klubu smlouvu do roku 2027.

Osvědčená delegace: Pražské derby bude pískat Černý

Sobotní derby mezi hráči Sparty a Slavie v druhém kole ligové nadstavby bude jako hlavní rozhodčí řídit Dalibor Černý. Devětadvacetiletého sudího čeká čtvrtý soutěžní zápas pražských "S" v kariéře, vloni na jaře pískal tři souboje městských rivalů během jednoho měsíce. Delegaci na víkendové druhé kolo ligové nadstavby zveřejnila komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR.

Nevím, jestli jsem hrdina, ale mám velkou radost, zářil Joselu po utkání s Bayernem

V německé lize odehrál v minulosti tři sezony, ale proti Bayernu Mnichov se španělský útočník Joselu střelecky prosadil až v dresu Realu Madrid. Čtyřiatřicetiletý hráč, který ve slavném klubu hostuje z Espaňolu Barcelona, zařídil ve středu večer v roli střídajícího hráče Bílému baletu dvěma góly postup do finále Ligy mistrů proti Dortmundu.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele