33. kolo
28.04.2024 21:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Isco (© AFP)

Betis v honbě za šestou příčkou klopýtl, sevillské derby vyústilo v tradiční výsledek

Betis po dvou výhrách za sebou zaváhal, když v městském derby jen remizoval se Sevillou 1:1. Skóre zápasu otevřel ve 38. minutě proměněnou penaltou Isco, jenž před touto sezonou přišel do zelenobílé části města právě od jeho soka. V posledních týdnech rozjetí hosté ovšem po změně stran odpověděli zásluhou 22letého odchovance Kikeho Salase, který je v klubu již od svých 11 let. Vzájemný souboj odvěkých rivalů tak v lize počtvrté v řadě skončil bez vítěze. El Glorioso tedy nepotrestali porážku šestého Realu Sociedad, i přesto mu však s dvoubodovou ztrátou dýchají na záda.

Na závěr nedělního programu si španělská nejvyšší soutěž často schovávala prestižní souboje a nejinak tomu bylo tentokrát. Pro tým z červené části Sevilly byla tato sezona zklamáním, což nezměnila ani aktuální série tří vítězství v řadě, na nichž se dvěma góly a jednou asistencí podílel Youssef En Nesyri. Poslední ligový duel Betisu rozhodl dvěma brankami v jeho prospěch Ayoze Pérez, jenž se trefil poprvé od listopadové bitvy proti Rojiblancos.

Sevillské derby odstartovali hráči velmi rozvážně, a na první přesný střelecký pokus tak museli diváci na Estadio Benito Villamarín čekat 24 minut. Hostující Lucas Ocampos sice dobře vyčíhal odraz balonu od tyče a doklepl ho za záda gólmana, vzhledem k odhalenému ofsajdovému postavení jeho spoluhráče se však úspěšným střelcem nestal.

Po hrubce Orjana Nylanda v podobě proběhnutého pokusu o výkop dostal míč jako na zlatém podnose Pablo Fornals, jeho ránu do odkryté sítě ale na brankové čáře zastavil Sergio Ramos. Trable Los Hispalenses tím ovšem nekončily, po následném rohovém kopu zahrál rukou Dodi Lukébakio a nařízenou penaltu proměnil k pravé tyči přes prsty gólmana Isco.

Ve 49. minutě sprintoval sám na brankáře Cédric Bakambu, jenže v závěrečné fázi úniku mu vypověděl službu sval a zmohl se pouze na nepřesné zakončení, přičemž vzápětí musel střídat. Poté, co z poloviny malého vápna nedokázal Nylanda překonat Pérez, se probrali hosté. Jejich vůbec první přesný střelecký pokus dokázal v 56. minutě po ukázkovém rohovém kopu Marcose Acuni proměnit hlavou Salas, který jakožto žolík z lavičky působil do té doby na hřišti pouhé tři minuty.

Drama ovšem ani zdaleka nekončilo, o pouhé dvě minuty později nařídil po zákroku Loïca Badého rozhodčí pokutový kop v neprospěch červenobílých. V tu chvíli ovšem došlo k intervenci videorozhodčího, po jehož přivolání k monitoru hlavní sudí penaltu odvolal. V 87. minutě hlavičkoval poblíž penaltového puntíku Abde Ezzalzouli, míč však nasměroval pouze na břevno.

Pikantní městský souboj tak skončil už počtvrté v řadě nerozhodným výsledkem. Betis se v příštím kole představí 5. května na hřišti Osasuny, Sevilla tentýž den přivítá Granadu.

Autor: Livesport.cz / Tadeáš Rulf

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele