35. kolo
11.05.2024 16:15 CET
3 : 2
(1:2)

Reportáž

Alexander Sørloth (© AFP)

Villarreal zastavil rozjetou Sevillu. Souboj marocké a norské palebné síly ovládl Sörloth

Villarreal porazil v utkání 35. kola LaLigy na vlastní půdě Sevillu 3:2 a uchoval si naději na účast v příští sezoně evropských pohárů. Hosté mířili dlouhou dobu po dvougólovém vystoupení Youssefa En Nesyriho za výhrou, nicméně pár minut před koncem základní hrací doby se prosadil Yerson Mosquera, na nějž v sedmé minutě nastavení navázal svou druhou trefou norský ostrostřelec Alexander Sörloth. Žlutá ponorka tak završila fantastický obrat a zároveň ukončila pětizápasovou sérii bez porážky, kterou její soupeř dosud držel.

Hráči Sevilly si schovali nejlepší formu sezony až do jejího závěru, díky čemuž se z bojů o záchranu posunuli do klidného středu tabulky. O čtyři body lépe na tom byl Villarreal, který se chtěl stále rvát o sedmou příčku zajišťující účast v pohárech. Žlutá ponorka dlouhodobě spoléhala na zásahy norského ostrostřelce Sörlotha, jenž se v letošním ročníku trefil už sedmnáctkrát.

Další přesný zásah si mohl připsat hned v 11. minutě, kdy se mu snažil nezištně adresovat přihrávku ve velmi dobré pozici Goncalo Guedes. Nabídka však nebyla přesná a Nor se k míči nedostal. O pár minut později se Sörloth ocitl u další příležitosti, když po centru ze strany hlavičkoval jen těsně nad. Do vedení se tak díky proměněné penaltě En Nesyriho ze 26. minuty dostali hosté. Ačkoliv se Sörlothovi záhy podařilo razantní hlavičkou srovnat, stejným způsobem vrátil vedení klubu z Andalusie opět En Nesyri.

Zkraje druhého dějství mohl náskok hostů střelou z bezprostřední blízkosti smazat Álex Baena, jehož však skvělým zákrokem vychytal Orjan Nyland. V 67. minutě se jeho nenasytný krajan Sörloth tlačil do dalšího zakončení, ale jeho tvrdá rána zpoza vápna proletěla těsně nad břevnem.

Defenziva Andalusanů tak pod velkým náporem kapitulovala až v 84. minutě, když stoper Mosquera dokázal po centru střídajícího Ramona Terratse procedit míč skrz Nylanda. O obrat se pak v samém závěru utkání postaral přesnou hlavičkou kanonýr Sörloth, který nedal brankáři nejmenší šanci.

Rojiblancos tak po pěti zápasech bez porážky našli přemožitele a v dalším kole přivítají 15. května Cádiz. Villarreal o den dříve zamíří do Girony.

Autor: Livesport.cz / Robert Dinter

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele