Komentáře a souhrny

Real Madrid vyvedl do finále zázračný Joselu, německou cestu zakončí ve Wembley

Real zvítězil v madridské odvetě semifinále Ligy mistrů nad Bayernem Mnichov 2:1. Domácí celek byl v průběhu utkání mírně aktivnější, nicméně řadu gólových příležitostí zahodil i kvůli fantastickým zákrokům Manuela Neuera. V 68. minutě navíc oslavil vedoucí branku hostů Alphonso Davies, který se dostal do hry až před odehranou půlhodinou, kdy střídal znovu zraněného Sergeho Gnabryho. Poté ale přišel silný závěr Bílého baletu, kdy nejdřív po chybě německého brankáře, kterému vypadl míč z náruče, skóroval Joselu. Španělský host z druholigového Espanyolu navíc v nastaveném čase rozhodl o postupu domácích do finále ve Wembley, kde na ně čeká Dortmund.

Fiorentina si po drtivém závěru v Bruggách napodruhé zahraje o trofej Konferenční ligy

Fiorentina remizovala v odvetném utkání semifinále Konferenční ligy v Bruggách 1:1 a díky náskoku z úvodního utkání postoupila do finále. Belgický tým se i přes ofenzivní převahu Fialek dostal už ve 20. minutě do vedení zásluhou Hanse Vanakena, jenž skvěle navázal na zásah z prvního měření sil. Zlatý gól pro celek z Florencie ovšem po velkém tlaku vstřelil z penalty v 85. minutě Lucas Beltrán. Italské mužstvo si tak zahraje o trofej třetího nejvýznamnějšího evropského poháru druhý rok po sobě.

Neprostupná žlutá zeď slavila úspěch i v Paříži, Borussia si po 11 letech zopakuje finále

Fotbalisté Dortmundu zvítězili v odvetě semifinále Ligy mistrů nad domácím PSG 1:0 a po 11 letech se znovu utkají o ušatý pohár ve slavném Wembley. K šanci na odčinění finálové porážky s Bayernem z roku 2013 jim pomohla především neprostupná defenziva, která podruhé během jediného týdne vynulovala pařížské hvězdy. Mistři Francie si navíc opět vybrali pořádnou porci smůly, když stejně jako v úvodním utkání hned několikrát orazítkovali brankovou konstrukci. Naopak krátce po začátku druhé půle pojistil postup Borussie přesnou hlavičkou výborně hrající Mats Hummels.

Ligue 1 - souhrn 32. kola: Lyon ovládl přestřelku v Lille

Pondělní dohrávka mezi LOSC Lille a Olympique Lyon nabídla sedm gólů a vítězství hostů, kteří zůstávají těsně za poháry. AS Monaco rozstřílelo Clermont a pojistilo si druhé místo. Rennes zvládlo přestřelku na půdě FC Metz. RC Lens potvrdil roli favorita proti Lorientu a upevnil si šestou příčku, bretaňský celek naopak prodloužil sérii porážek a zůstává druhý od konce.

Premier League - souhrn 36. kola: Crystal Palace deklasoval Manchester United

Manchester United nezvládl dohrávku s Crystal Palace, jemuž podlehl vysoko 0:4. Arsenal splnil povinnost a doma vyhrál 3:0 nad Bournemouthem. Kanonýři tak navýšili náskok na Manchester City, který ale vzápětí reagoval vysokým triumfem nad Wolves. Newcastle veze body z Burnley. Nottingham Forest zvládl důležitý souboj se sestupujícím Sheffieldem United.

Serie A - souhrn 35. kola: Atalanta se dotáhla na Ligu mistrů

Atalanta v pondělní dohrávce udolala Salernitanu a posunula se na páté místo, které zaručuje postup do Ligy mistrů. Neapol naopak v závěru ztratila výhru v Udine. Sassuolo zdolalo mistrovský Inter a ztrácí pouze dva body na záchranu. Šlágr kola mezi AS Řím a Juventusem přinesl remízu, dělbou bodů skončila i přestřelka mezi AC Milán a Janovem.

Eredivisie - souhrn 32. kola: PSV Eindhoven slaví titul

PSV Eindhoven byl letos suverénní a zaslouženou odměnou mu je zisk mistrovského titulu. Lídr tabulky vše zpečetil v neděli po obědě. Feyenoord neměl potíže se Zwolle. Tři body slavil rovněž Ajax. Pondělní dohrávku zvládl favorizovaný Nijmegen.

Liga Portugal - souhrn 32. kola: Sporting vybojoval titul

Sporting zvládl duel s Portimonense a v neděli se stal mistrem, pomohla mu porážka Benfiky. Povinnost splnilo i Porto, které vyhrálo na půdě Chavesu a drží třetí příčku před Bragou.

LaLiga - souhrn 34. kola: Real Madrid slaví mistrovský titul

Real Madrid porazil Cádiz a slaví zisk titulu, k čemuž mu pomohla večerní výhra Girony nad Barcelonou. Největší překvapení letošního ročníku LaLigy v katalánském derby otočilo nepříznivý stav a triumfem 4:k se udrželo nad Blaugranas. Atlético Madrid veze body z Mallorcy, čímž si upevnilo čtvrtou pozici.

Bundesliga - souhrn 32. kola: Hložek třikrát asistoval

Marco Reus oznámil letní odchod z Dortmundu, v sobotu nastoupil proti Augsburgu a měl velký podíl na výhře 5:1 - někdejší německý reprezentant jednu branku dal a na dvě nahrál. Stuttgart si doma poradil s Bayernem, ve Frankfurtu zářil Adam Hložek.

FORTUNA:LIGA - souhrn 1. kola nadstavby: Na čele nic nového

Slavia neměla slitování s Baníkem, vyhrála 5:0 a snížila manko na Spartu na jeden bod. Letenští se ale nenechali zahanbit, vyloupili Slovácko a drží si svůj náskok.

Niké liga - souhrn 8. kola nadstavby: Nepříjemnost pro Košice

Košice se s Michalovcemi přetahují o to, kdo se vyhne baráži o záchranu a mrzet je může páteční duel na půdě Banské Bystrice. Favoritovi podlehly 1:2, a to gólem z nastavení. Padl ale i konkurent.

Oslabené Bruggy nedaly kůži lacino, po gólu v nastavení má do Atén blíže Fiorentina

Fotbalisté Fiorentiny porazili v úvodním semifinálovém duelu Konferenční ligy Club Bruggy 3:2 a přiblížili se k postupu do druhého finále v řadě. Na úvodní krásnou trefu Riccarda Sottila sice hosté dokázali reagovat, avšak lépe hrající La Viola si ještě v první půli vzala vedení zpět. Své střelecké trápení totiž ve správný čas prolomil kritizovaný Andrea Belotti, jenž se prosadil poprvé od 11. února a teprve podruhé v dresu Fialek. Hosté sice po změně stran i v oslabení kontrovali, domácím hrdinou se ovšem v nastavení druhé půle stal střídající M'Bala Nzola. Antonín Barák na hřiště naskočil až v samém závěru.

Olympiakos zásluhou El Kaabiho vyplenil Villa Park a nakročil k domácímu finále

Fotbalisté Olympiakosu překvapivě zvítězili v úvodním semifinále Konferenční ligy na hřišti Aston Villy 4:2, a udělali tak výrazný krok k postupu do finále hraného ve své domovině. Zásadní podíl na triumfu celku z Pirea měl marocký útočník Ayoub El Kaabi, který v úvodním dějství dvakrát překonal domácího gólmana. Na jeho trefy sice Villans dokázali zareagovat góly Ollieho Watkinse a Moussy Diabyho, avšak hlavní slovo měl opět Maročan, jenž proměněnou penaltou a hattrickem rozhodl o triumfu hostů.

Fantom Atalanty se prosadil i na půdě Marseille, domácí s odpovědí dlouho nečekali

Marseille uhrála v úvodním semifinálovém duelu Evropské ligy před vlastními fanoušky remízu 1:1 s Atalantou. Už po 10 minutách hry otevřel skóre Gianluca Scamacca, na jeho šestou trefu v soutěži však domácí našli odpověď ve 20. minutě zásluhou Chancela Mbemby. První vzájemné měření sil mezi těmito soupeři tak vítěze neurčilo a odveta zůstává otevřená pro obě strany.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele