07.06.202417:35

Desetitisícové pokuty pro Spartu i Slavii

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace (LFA) potrestala za výtržnosti fanoušků po finále MOL Cupu výběry Plzně a Sparty pokutou, další tresty pak dostaly kluby za porušení povinností pořadatele v závěru ligové soutěže. Sparta obdržela za domácí duel s Plzní pokutu 150 tisíc a Slavia za utkání s Mladou Boleslaví 120 tisíc korun.

Sparta pyká za vniknutí fanoušků na trávník po posledním utkání s Plzní, po němž následovala mistrovská korunovace. Slavia zase byla potrestána za to, že její příznivci v závěrečném kole použili pyrotechniku, což mělo za následek přerušení zápasu s Mladou Boleslaví. Za nepřístojnosti fanoušků Baník Ostrava a Hradec Králové zaplatí 60 tisíc, České Budějovice 30 tisíc, Pardubice 20 tisíc a druholigová Opava 30 tisíc korun.

ČTK
06.06.202415:18

Brožek povede rezervu Olomouce

Sigmu Olomouc B místo Tomáše Janotky, který byl povýšen k prvoligovému týmu, převezme Miloslav Brožek, jenž skončil v Opavě. Hanácký tým zatím jmenování 49letého kouče oficiálně nepotvrdil.

infotbal.cz
06.06.202414:30

Liberec si vyhlédl Koželuha

Josef Koželuh se z hostování ve Zbrojovce Brno vrátí do Viktorie Plzeň, obratem by však mohl zamířit na sever Čech. Dvaadvacetiletého obránce chce podle serveru "infotbal.cz" přivést Slovan Liberec, který hledá náhradu za Michala Fukalu, jenž se přesunul do Baníku Ostrava.

infotbal.cz
06.06.202413:29

Žižkov dotáhl příchod Necida

Tomáš Necid si vyzkouší angažmá ve čtvrtém pražském klubu. Bývalý český reprezentant se po konci smlouvy v Bohemians 1905 upsal druholigové Viktorii Žižkov.

fkvz.cz
06.06.202410:36

Holeňák bude asistovat Kováčovi

Před několika dny Liberec oficiálně oznámil příchod nového trenéra, jedním z asistentů Radoslava Kováče přitom bude mistr české nejvyšší soutěže se Slovanem, a to bývalý kapitán a člen klubové Dvorany slávy Miroslav Holeňák. Ten se do Liberce vrací z druholigového Varnsdorfu. "Vítej zpátky, kapitáne," stálo ve vzkazu severočeského klubu na sociální síti X.

x.com/FCSlovanLiberec
05.06.202410:56

S jednotnými míči bude i 2. liga

Od sezony 2024/25 bude jednotná značka míče i pro všechny zápasy druhé nejvyšší fotbalové soutěže. Stejně jako v první lize se bude hrát s míči Select. Ligová fotbalová asociace (LFA), která řídí v Česku profesionální soutěže, o tom informovala v tiskové zprávě.

"Příští sezona bude ve znamení novinek. Větší zisky z tendrů, nový generální partner, VAR centrum (pro videorozhodčí) či kalibrovaná ofsajdová čára. Zavedení oficiálního míče i pro druhou ligu v tomto směru může působit jako drobnost, ale právě i tyto dílčí změny jsou dalšími důležitým prostředky ke zkvalitnění produktu a zvýšení prestiže," uvedl obchodní a marketingový ředitel LFA Daniel Hajný.

S míči dánské značky Select se hrají všechny zápasy první ligy od sezony 2022/23. V nadcházejícím ročníku budou design bílého míče doplňovat růžové, žluté, oranžové a modré prvky.

ČTK
04.06.202422:40

Necid přestoupí do Viktorie Žižkov

Odchovanec Slavie Tomáš Necid si zahraje za další klub z hlavního města. Zkušený útočník po čtyřech letech opouští prvoligové Bohemians a posune se o soutěž níž. Bývalý český reprezentant bude nově působit ve Viktorii Žižkov. Informaci serveru inFotbal.cz potvrzuje také zdroj webu eFotbal.cz.

efotbal.cz/René Machálek
02.06.202419:28

Karviná pokračuje v nejvyšší soutěži

Výsledek odvety baráže o českou nejvyšší soutěž: Karviná - Vyškov 1:0 (54. Mikuš), první zápas 1:0, Karviná se zachránila.

02.06.202419:26

České Budějovice se zachránily

Výsledek odvety baráže o českou nejvyšší soutěž: Táborsko - České Budějovice 1:1 (62. Plachý - 18. Suchan), první zápas 1:2, České Budějovice se zachránily.

02.06.202418:21

Karviná sahá po záchraně

Poločasový výsledek odvety baráže o českou nejvyšší soutěž: Karviná - Vyškov 0:0, první zápas 1:0.

02.06.202418:18

České Budějovice krůček od záchrany

Poločasový výsledek odvety baráže o českou nejvyšší soutěž: Táborsko - České Budějovice 0:1 (18. Suchan), první zápas 1:2.

31.05.202413:22

Potočný podepsal smlouvu s Brnem

Brno letos nesplnilo svůj hlavní cíl, a to proklouznout ze druhé nejvyšší soutěže mezi elitu, o postup se každopádně bude prát v příští sezóně znovu s Romanem Potočným, který dorazil v létě minulého roku na hostování z Českých Budějovic. Moravský klub oznámil při pátečním odpoledni, že s třiatřicetiletým ofenzivním hráčem podepsal kontrakt na další rok. Smlouva může být následně prodloužena na základě opce.

x.com/FCZbrojovkaBrno
30.05.202413:58

Vyškov by hrál první ligu v Ďolíčku

Pokud by se Vyškovu v baráži o první ligu podařilo vyřadit Karvinou, už má jasno, kde by našel náhradu za drnovický azyl. Svěřenci trenéra Jana Kameníka by nejvyšší soutěž hráli v Ďolíčku. "Ano, mezi Bohemians a Vyškovem existuje dohoda o pronájmu Ďolíčku v případě postupu do první ligy. Stejně jako tomu bylo v případě Pardubic," potvrdil tiskový mluvčí vršovického klubu Petr Koukal.

isport.cz
30.05.202408:40

Fortelný před odchodem do Dukly

Spartě se z hostování v Sigmě Olomouc vrátí Jan Fortelný, jenž by měl obratem letenský celek znovu opustit. Pětadvacetiletý záložník má namířeno do Dukly, která se podle portálu "infotbal.cz" s jeho mateřským klubem domluvila na přestupu za zhruba 5 milionů korun.

infotbal.cz
29.05.202417:56

Alli na cestě do Baníku Ostrava

Zbrojovce Brno se po hostování v Českých Budějovicích vrátí Wale Musa Alli, takřka jistě se však bude znovu stěhovat. Podle serveru "idnes.cz" chce 23letého křídelníka ostravský Baník, který již zahájil jednání.

idnes.cz
29.05.202410:18

Ocenění pro Duklu a rezervu Olomouce

Výsledky anket LFA za ročník 2023/24 pro FORTUNA:NÁRODNÍ LIGU:

Nejlepší hráč: Jakub Hora (Dukla Praha)
Nejlepší trenér: Tomáš Janotka (Sigma Olomouc B)

fnliga.cz
25.05.202419:59

Zlín sestupuje z nejvyšší soutěže

Zlín prohrál v Jablonci a sestupuje z české nejvyšší soutěži, v baráži se o prvoligovou příslušnost poperou Karviná a České Budějovice.

25.05.202419:12

Příbram sestupuje ze druhé ligy

Příbram padá ze druhé nejvyšší české soutěže, k záchraně jí dnes nestačila ani výhra nad Vyškovem.

24.05.202420:22

Zápotočný jedná s Opavou

Opava, která je kolo před koncem F:NL až na jedenácté pozici a se sezonou se bude loučit poslední květnovou sobotu domácím soubojem s Jihlavou, už podle informací inFotbal.cz sehnala trenérskou náhradu za Miloslava Brožka. Do Slezska, kde jsou doma například Vaněček, Omale, Kopečný či Janoščín, by mohl zamířit Tomáš Zápotočný, který je po svém konci v Dynamu České Budějovice bez práce již téměř šest měsíců. U semifinalistů letošního MOL Cupu by se měl třiačtyřicetiletý odborník se čtyřmi mezinárodními starty za Česko hlásit před startem letní přípravy.

efotbal.cz
21.05.202417:59

Český rozhlas zvítězil v tendru

Výběrové řízení na audiokomentáře první a druhé ligy vyhrál Český rozhlas. Vítězem ho vyhlásila Ligová fotbalová asociace (LFA). Tendr byl vypsán na konci března a týká se následujících tří sezon obou domácích celostátních soutěží.

Český rozhlas je veřejnoprávní institucí provozující celoplošné rozhlasové vysílání na území Česka. Licenci pro audiokomentáře utkání získal počínaje ročníkem 2024/25 do sezony 2026/27. Soutěž proběhla dvoukolově a jediným hodnotícím kritériem byla předložená cena. Vítěz podal nejvýhodnější nabídku, cena tentokrát nebyla zveřejněna.

LFA pokračuje ve vyhlašování vítězů z tendrů na vybraná audiovizuální práva. Výběrové řízení na streamování první fotbalové ligy pro účely kurzového sázení mimo území České republiky již dříve vyhrála společnost Pragosport. Ročně za to zaplatí nižší desítky milionů korun, licence se v tomto případě týká následujících pěti sezon.

V prvním tendru na vybraná audiovizuální práva pro domácí trh získal domácí český profesionální fotbal částku přesahující 430 milionů korun. Dohromady s tendrem na generální partnerství, který ovládla sázková společnost Chance, tedy bude od sezony 2024/25 pracovat s částkou okolo 700 milionů korun. Výběrová řízení na audiovizuální práva ještě neskončila.

Aktuální ročník finišuje s generálním partnerem Fortunou. Sázková kancelář byla titulárním partnerem první a druhé ligy od sezony 2018/19 a podle odhadů médií přispívala částkou téměř 80 milionů korun ročně.

ČTK

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele