08.06.202416:03

Safonov má dlužit na alimentech

Velké nepříjemnosti musí řešit ruský brankář Matvej Safonov. Ten se již dohodl na přestupu z Krasnodaru do PSG, postupně se měl přesunout do hlavní francouzské metropole, ruské úřady ale stěhování zatím zatrhly. Pětadvacetiletý rodák ze Stavropolu totiž má údajně dlužit své bývalé manželce na alimentech, soud v rozvodovém řízení přisoudil jeho partnerce dle informací francouzské televizní stanice RMC Sport až 600 tisíc eur.

getfootballnewsfrance.com
08.06.202415:35

Locko má hned několik nápadníků

Dvaadvacetiletý obránce Bradley Locko v dresu Brestu prožil průlomovou sezónu, s bretaňským celkem senzačně postoupil do hlavní fáze Ligy mistrů, je však pravděpodobné, že v současném působišti zůstávat nebude. Podle informací francouzského sportovního deníku L'Équipe je o jeho služby zájem v Premier League, konkrétně na adresách v Nottinghamu a West Hamu, přičemž zůstat by mohl také ve Francii. Do boje o hráčův zisk se totiž zapojilo také Lille.

x.com/GFFN
08.06.202414:51

PSG možná nemusí opouštět stadion

PSG se možná nebude muset stěhovat z Parku princů, jak uvádí francouzský sportovní list L'Équipe. Radnice dříve byla neústupná, co se týče možného prodeje stadionu pařížskému gigantovi, a i nadále ho chtěla mít ve svém vlastnictví. To každopádně vedení Les Parisiens odmítalo, chtělo se dohodnout na odkupu. Protože se však stanovisko radních neměnilo, pokukovalo už PSG po potenciálních nových místech, kde by vlastní stánek vybudovalo. Nakonec ale k žádné výstavbě ani dojít nemusí, starostka města Anne Hidalgová totiž údajně chce o celém tématu znovu jednat.

getfootballnewsfrance.com
08.06.202414:35

Diouf asi nahradí Zaïreho-Emeryho

Před několika dny vydala francouzská agentura AFP zprávu, že se Warren Zaïre-Emery nezúčastní Olympijských her v Paříži, přesto byl nakonec koučem Thierrym Henrym na turnaj povolaný. Stanovisko hráčova zaměstnavatele z PSG se ovšem nemění, jak potvrzuje francouzská televizní stanice RMC Sport, pustit ho na Hry zkrátka nechce, a osmnáctiletý záložník by se tak opravdu měl účastnit jen blížícího se EURO 2024. Jeho místo v Henryho výběru by přitom měl zaujmout Andy Diouf z Lens.

getfootballnewsfrance.com
08.06.202408:37

Lens zřejmě přijde o obránce Dansa

Pětadvacetiletý rakouský obránce Kevin Danso od nové sezóny s největší pravděpodobností nebude působit v Lens, kde byl do této chvíle pevnou součástí základní sestavy. Alespoň to tvrdí zdroje francouzského sportovního deníku L'Équipe. hráčova výstupní klauzule je nastavená na 35 miliónů eur a zájemci z Premier League i Serie A jsou prý ochotni takovou doložku aktivovat bez toho, aby se s vedením francouzského klubu vůbec domlouvali na podmínkách.

lequipe.fr
07.06.202421:04

Terrier pravděpodobně opustí Rennes

Francouzský křídelník Martin Terrier působí už od roku 2020 v Rennes, zatím nehrál nikde jinde než ve své rodné zemi. To by se ovšem podle informací francouzského sportovního deníku L'Équipe mělo změnit. Terrier s velkou pravděpodobností opustí Bretaňský poloostrov, přičemž preferovat má zahraniční angažmá.

lequipe.fr
07.06.202420:57

Ackra je na cestě do Clermontu

Dvacetiletý záložník Allan Ackra by si měl kariérně polepšit. Jak uvádí francouzský sportovní deník L'Équipe, měl by se ze Sochaux, tedy ze třetí francouzské nejvyšší soutěže, stěhovat do Ligue 2, kam spadl jeho budoucí zaměstnavatel z Clermontu. Vedení celku z Auvergne-Rhone-Alpes je v pokročilých jednáních, přestup by měl být oficiálně oznámený během několika následujících dnů.

lequipe.fr
07.06.202419:09

O'Brien by o nabídky neměl mít nouzi

Třiadvacetiletý irský stoper Jake O'Brien v uplynulé sezóně patřil k největším vzezřením Ligue 1, co se nováčků této soutěže týče, a stal se pevným obranným pilířem Lyonu. Olympique ho minulé léto kupoval za 1 milión eur, od té doby se jeho tržní hodnota vyšplhala dle údajů ze serveru tansfermarkt.de na 12 miliónů. Podle informací francouzského sportovního listu L'Équipe se o jeho služby aktuálně zajímá řada blíže nespecifikovaných klubů z Premier League i Serie A, dříve mimochodem projevoval interes například Everton.

getfootballnewsfrance.com
07.06.202417:24

Kane, Mbappé a Palmer v solidní ráži

Anglický ofenzivní hráč Cole Palmer v rámci uplynulého ročníku zapisoval v dresu Chelsea parádní statistiky, celkově se podílel na ligové úrovni na 33 brankách (22 gólů + 11 asistencí), což bylo vůbec nejvyšší číslo v Premier League. Ze všech hráčů nominovaných na EURO 2024 v rámci top pětky evropských lig byli lepší už pouze dva jiní útoční lovci, a to Harry Kane (Bayern, 44 přesných zásahů či nahrávek) a Kylian Mbappé (PSG, 34 "kanadských bodů").

x.com/OptaJoe
07.06.202415:21

Ancelotti má nabídky ze zahraničí

Davide Ancelotti se před několika dny radoval jakožto asistent trenéra v Realu Madrid z prvenství v Lize mistrů a čtyřiatřicetiletého Itala krátce poté do svých řad lákají hned dva kluby ze zahraničí. Jedná se o Leicester a Remeš, anglický i francouzský celek Ancelottimu nabízejí pozici hlavního kouče. Podle informací ze španělského serveru Relevo jsou však Ancelottiho myšlenky aktuálně stále spjaté s Estadio Santiago Bernabéu.

relevo.com
07.06.202414:04

Yoro také v hledáčku Man United

Teprve osmnáctiletý stoper Leny Yoro je jedním z nejžhavějších zboží na přestupovém trhu v rámci Ligue 1, francouzský sportovní list L'Équipe přitom aktualizoval, že o něj interes projevuje také Manchester United. Pořád ale zůstává v platnosti, že pokud by se do boje pustil potenciální zájemce Real Madrid, preferoval by hráč přesun právě tam. Ve hře je mimochodem rovněž PSG. Současný zaměstnavatel Yora z Lille si chce nárokovat až 40 miliónů eur, k takové částce se však v případě prodeje pravděpodobně nepřiblíží.

getfootballnewsfrance.com
07.06.202413:12

Dioufa z Lens má na radaru AS Řím

Jednadvacetiletý záložník Andy Diouf v letošní sezóně patřil ke stabilním článkům sestavy Lens, podle informací francouzského sportovního deníku L'Équipe každopádně může jeho angažmá na severu Francie skončit. O jeho služby totiž usiluje AS Řím, a pokud by italský celek položil na stůl zhruba 14 miliónů eur, byli by prý Les Sang et Or svolní k jednání.

x.com/GFFN
07.06.202412:10

Gigot na odchodu z Marseille?

Samuel Gigot má v Marseille smlouvu jen do konce příští sezony, nehraje roli v dlouhodobých plánech francouzského klubu a vedení se nebrání jeho odchodu, situaci okolo třicetiletého obránce sledují kluby v Turecku.

getfootballnewsfrance.com
07.06.202411:02

Belocian má namířeno do Leverkusenu

Jeanuël Belocian opustí Rennes a stane se novou posilou Leverkusenu, jednání o přestupu mladého obránce jsou ve finálním stádiu a pro fotbalistu je v Německu nachystána pětiletá smlouva.

Fabrizio Romano
07.06.202409:32

RC Lens vsadí na Stilla

Will Still v závěru sezony opustil Remeš a jeho dalším zaměstnavatelem se stane RC Lens. Mladému kormidelníkovi uvolnil místo Franck Haise (Nice), vše by mohlo být potvrzeno ještě tento týden.

getfootballnewsfrance.com
06.06.202411:50

Nice oficiálně s Haisem a Mauricem

Oficiální změny oznámilo Nice během čtvrtečního dopoledne. Novým sportovním ředitelem klubu z jihu Francie se stal Florian Maurice, bývalý technický ředitel Rennes, který fanouškům představil zároveň nového muže na lavičku. Tím se stal Franck Haise, který od února roku 2020 úspěšně vedl áčko Lens. Délka kontraktu u třiapadesátiletého stratéga nebyla uvedena.

ogcnice.com
06.06.202411:14

Lille své hráče na olympiádu nepustí

Olivier Létang, prezident Lille, bude jedním z těch, kteří budou držet olympijskou pochodeň. Pocty se dočká 2. července, přestože francouzské reprezentaci odmítá na turnaj pustit tři hráče působící v jeho klubu. Na turnaj do Paříže by se neměli podívat Lucas Chevalier, Leny Yoro ani Bafodé Diakité. "Fandím své zemi. Musíme ale rozlišit roli fanouška a fakt, že mám určitou funkci. Olympiáda je báječná, také však musím myslet na kvalifikaci do Ligy mistrů,” uvedl krátce po jmenování nového trenéra Bruna Génésia.

lequipe.fr
05.06.202409:14

Lille úspěšná jedná s Génésiem

Paulo Fonseca by měl brzy podepsat smlouvu s AC Milán, kde nahradí Stefana Pioliho, Portugalcův současný zaměstnavatel z Lille se tak v posledních dnech musel poohlížet po náhradě. A jak uvádí francouzský sportovní list L'Équipe, brzy by mělo dojít ke jmenování Bruna Génésia, který naposledy loni v listopadu vedl Rennes. Stále sice není nic podepsáno, všechna jednání na severu Francie jsou ovšem optimistická.

lequipe.fr
04.06.202420:57

Brest už našel azyl pro Ligu mistrů

Brest si v letošním ročníku Ligue 1 vysloužil senzační postup do hlavní fáze Ligy mistrů, jeho stadion Stade Francis-Le Blé každopádně nesplňuje požadavky na pořádání zápasů na této úrovni, a proto se musel poohlížet po jiném azylu. Podle zdrojů francouzského sportovního listu již ovšem hledání skončilo, dějištěm všech domácích klání by měl být zhruba 110 kilometrů vzdálený Stade de Roudourou, na němž se jinak představuje druholigový Guingamp.

lequipe.fr
04.06.202417:32

Brassier má svolení k odchodu

Lilian Brassier dostal zelenou a během léta může opustit Brest. Francouzského obránce v zimě lanařilo AS Monaco, nyní ho chtějí AC Milán a Bologna.

football-italia.net

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele