Další články

Záložník Traoré po ročním působení opouští Viktorii Plzeň

Ibrahim Traoré po ročním působení opouští Viktorii Plzeň. Pětatřicetiletému záložníkovi z Pobřeží slonoviny končí se závěrem sezony smlouva a na západě Čech nebude pokračovat. Plzeňský prvoligový klub o tom informoval na svém webu.

Sezónní ankety pro Spartu, Slavii a Plzeň, cenu mají Kuchta, Birmančevič, Hranáč a Staněk

Útočníkem sezony v české nejvyšší soutěži byl v anketě Ligové fotbalové asociace zvolen Jan Kuchta, který pomohl Spartě obhájit titul. Pražský klub měl ve svém středu i nejlepšího záložníka, jímž se stal Veljko Birmančevič. Obráncům kraloval Robin Hranáč z Plzně a gólmanům Jindřich Staněk, jenž ročník rozdělil mezi západočeský celek a Slavii. Výsledky doprovodných anket dnes v tiskové zprávě oznámila LFA, která v Česku řídí profesionální soutěže. Hlavní kategorie vyhlásí ve čtvrtek.

Sparta neměla kopat penaltu. Jurečkovy góly platily správně, zhodnotila komise

Sparta v nedělním závěrečném kole prvoligové nadstavby proti Plzni neměla po souboji Ángela Preciada s hostujícím Lukášem Červem zahrávat penaltu. Sudí Jan Všetečka nařízením pokutového kopu chyboval, uvedla v komuniké po víkendových zápasech komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR. V duelu Slavie s Mladou Boleslaví rozhodčí správně uznali obě branky domácího Václava Jurečky, neboť nebylo průkazné, zda se nacházel v ofsajdu.

Plzeň neprodlouží smlouvu s Klimentem. Půjdeme jinou cestou, zaznělo z klubu

Jan Kliment po dvou letech opouští Viktorii Plzeň. Třicetiletému útočníkovi na západě Čech končí se závěrem sezony smlouva a prvoligový klub ji s ním neprodlouží. Viktoria o tom informovala na svých internetových stránkách.

Komise zahájila řízení s Plzní a Spartou za násilnosti po finále poháru

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace (LFA) dnes zahájila řízení s Viktorií Plzeň a Spartou Praha po středečním finále domácího poháru. Po skončení utkání na západě Čech vnikli na hrací plochu fanoušci obou táborů a došlo k několika potyčkám.

Pardubice mají nového trenéra, na lavičku usedne Saňák

Vedení Pardubic se povedlo rychle vyřešit otázku nového trenéra. U kormidla východočeského klubu po sezoně skončil Radoslav Kováč, jeho nástupcem byl podle očekávání jmenován Jiří Saňák.

Jeden ze strůjců úspěchu na odchodu? Priskeho údajně lanaří Feyenoord

Dvě sezony, tři trofeje. Brian Priske (47) prožívá po příchodu do Sparty fantastické profesní období, za nějž po zásluze sklízí potlesk. Ten už se však nerozlíhá pouze na Letné, ale také v zahraničí.

Jurečka by ocenění krále střelců vyměnil za titul. Je to celé trošku hořké, říkal

Václav Jurečka dal v závěrečném pátém kole ligové nadstavby při výhře 4:0 nad Mladou Boleslaví dvě branky, s 19 góly poskočil do čela tabulky kanonýrů a prakticky jistě obhájí korunu pro krále střelců. Devětadvacetiletý útočník Slavie by však individuální úspěch vyměnil za titul, který mu ještě chybí. Český reprezentant proto v rozhovoru pro klubovou televizi netajil, že pro něj půjde o hořký primát.

Oslavy na Letenské pláni: Fanoušci nám vyjádřili dostatek respektu, těšilo Priskeho

Hráči Sparty po remíze 1:1 s Plzní v posledním 5. kole ligové nadstavby převzali na Letné pohár za obhajobu titulu. Pražané završili mimořádně úspěšný týden, ve středu totiž zvítězili 2:1 na stadionu Viktorie ve finále domácího poháru a po 10 letech získali double. Po nedělním utkání se tým přesunul na sousední Letenskou pláň, kde pokračoval program s tisícovkami fanoušků až do večera.

Nikoho by před sezónou nenapadlo, že bychom mohli skončit čtvrtí, radoval se Hapal

Hráči Ostravy po drtivém vítězství 6:0 nad Slováckem v závěrečném kole ligové nadstavby bouřlivě oslavovali konečné čtvrté místo v tabulce, díky němuž se po 14 letech dostali do pohárů. Podle kapitána Michala Frydrycha vybojoval Baník návrat na evropskou scénu především pro své věrné fanoušky. Trenér Pavel Hapal označil na tiskové konferenci čtvrté místo vzhledem ke změnám v kádru před sezonou za překvapivé, ale zasloužené. V červnu mu vyprší smlouva, ale podle všeho u mužstva zůstane.

FORTUNA:LIGA - souhrn 5. kola nadstavby: Zlín sestupuje

S českou nejvyšší soutěží se loučí Zlín, jeho osud zpečetila porážka v Jablonci. Do baráže i díky tomu jdou Karviná a České Budějovice. Sezona nekončí ani pro Mladou Boleslav, ta bude s Hradcem bojovat o předkolo Konferenční ligy.

Liberec potvrdil příchod trenéra Kováče, podepsal s ním dlouhodobou smlouvu

Liberec potvrdil, že prvoligový A-tým od příští sezony povede trenér Radoslav Kováč. Čtyřiačtyřicetiletý bývalý kapitán Slovanu po konci v Pardubicích podepsal se severočeským klubem blíže nespecifikovanou dlouhodobou smlouvu.

Na pražské Letné otevřeli fanzónu pro oslavy fanoušků Sparty

Na pražské Letné dnes v poledne otevřeli fanzónu pro fanoušky při příležitosti začátku oslav 38. mistrovského titulu Sparty Praha.

FORTUNA:LIGA - preview 5. kola nadstavby: Tři adepti na dvě pohárová místa

Nedělní odpoledne zodpoví všechny zbývající dotazy pro základní část, ve hře budou koruna pro krále střelců a také je třeba rozdělit pohárové pozice. Na ty si brousí zuby Baník, Mladá Boleslav a Slovácko.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele