základní část, 31. kolo
28.04.2024 12:15 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Vangelis Pavlidis (© AFP)

Alkmaar se nevzdává naděje na třetí místo, venku třemi góly setnul Nijmegen

Alkmaar se nechce vzdát šance, že by ještě mohl skončit v Eredivisie třetí. Jen tak si totiž na příští sezónu může vydobýt účast v Lize mistrů. Pořád se mu ne a ne podařit stáhnout k sobě Twente, která má zatím milionářské soutěži blíže. Přece každopádně hosté stáhli svoje manko na kýžený cíl na rozdíl pěti bodů, to když, možná až nečekaně snadno, zvítězili v Nijmegenu.

Domácí před týdnem absolvovali neúspěšné finále Nizozemského poháru proti Feyenoordu a zřejmě tenhle neúspěch ještě úplně nepřekousli. Ne že by proti AZ plnili roli favorita, přece se však čekalo, že budou klást větší odpor. Vždyť právě před vlastními fanoušky třeba na konci března připravili porážku neotřesitelnému vládci PSV. Jenže teď na Goffertstadionu schytali třígólovou porážku.

O první gól Alkmaaru se postaral D. de Wit. De Kaasboeren předvedli rychlou a účinnou kombinaci na jeden dotek. Sadiq ze středu pole našel na hranici šestnáctky Pavlidise, který prostrčil míč, s pomocí teče bránícího Hoedemakerse, na muže s desítkou na zádech, a ten snadno zacílil za brankáře Cillessena. V 58. minutě navýšil vedení Pavlidis, jenž tvrdou dělovkou zamířil do potřebných míst poté, co k němu doputoval špatný odkop Hoedemakers. Výhru pak pečetil v samém závěru v páté minutě nastavení druhé půle střídající Poku, jenž zužitkoval do prázdné brány přihrávku zleva od jiného náhradníka z lavičky van Brederodeho.

Autor: Patrik Sandev / espn.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele