Straka bude s Michalovcemi hrát baráž, nezvládly klíčový souboj o záchranu v Košicích

19.05., 09:37
Aktuality
František Straka (© AFP)

Český trenér František Straka bude s týmem Michalovců bojovat o udržení ve slovenské nejvyšší soutěži v baráži. V posledním kole v přímém souboji o záchranu jeho svěřenci prohráli na hřišti nováčka v Košicích 0:2. Slovan Bratislava zakončil sezonu, v níž získal šestý mistrovský titul v řadě, výhrou nad Ružomberkem 5:1. Poslední pátý gól dal český záložník Jaromír Zmrhal.

Straka přišel do Michalovců v únoru, jeho tým měl v té době jen šest bodů z dvaceti kol. Ve 12 zápasech pod jeho taktovkou nasbíral 21 bodů a dotáhl se na Košice. Při rovnosti bodů rozhodla bilance vzájemných zápasů. Michalovce čeká v baráži Petržalka.

"Chtěl bych sportovně pogratulovat Košicím, za to jak zápas zvládly. Jsem zklamaný, protože jsme sem jeli sebevědomí po zápase se Zlatými Moravcemi. Bohužel s námi hodně zatřásl gól na 0:1. Ve druhém poločase jsme měli zápas pod kontrolou, ale neproměnili jsme šance. Řekl bych, že dnes nevyhrálo kvalitnější, ale efektivnější mužstvo. Musím ale dodat, že Košice právě proto vyhrály zaslouženě. Baráž začíná už v úterý, musíme se proto dát psychicky dokupy. Věřím tomu, že to zvládneme," řekl Straka na pozápasové tiskové konferenci.

Trnava porazila Podbrezovou 5:0 a bude hrát Konferenční ligu. Svým druhý gólem v sezoně k tomu přispěl český záložník Erik Daniel. Skóre uzavřel útočník Tomáš Poznar, jenž se trefil poprvé od lednového příchodu do Spartaku.

Do třetí evropské soutěže se kvalifikovala také Dunajská Streda, která v přímém souboji vyhrála nad Žilinou 3:2. Utkání se kvůli rekonstrukci žilinského stadionu hrálo v Trenčíně. "Domácí" s českým trenérem Michalem Ščasným ještě v poločase vedli 1:0, ale Trusa po změně stran hattrickem rozhodl o výhře Dunajské Stredy.

Ružomberok, který vede další český trenér Ondřej Smetana, si díky triumfu v domácím poháru zahraje Evropskou ligu. Dušan Uhrin mladší Zlaté Moravce v nejvyšší soutěži nezachránil, v novém ročníku je nahradí Komárno, které bude hrát ligu poprvé. Králem střelců je Armén Tigran Barsegjan, který pomohl Slovanu k titulu třinácti brankami.

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
7
Dukla Banská Bystrica
32
14
9
9
50 : 41
51
8
AS Trenčín
32
13
10
9
48 : 34
49
9
MFK Skalica
32
11
7
14
35 : 38
40
10
FC Košice
32
7
6
19
27 : 56
27
11
Zemplín Michalovce
32
6
9
17
29 : 48
27
12
FC Zlaté Moravce
32
2
6
24
21 : 66
12

Autor: ČTK, eFotbal.cz / Lukáš Svoboda

Komentáře (30)

Přidat komentář
monty25

Hm, ale v tabulce máte 10. Michalovce a 11. Košice.

Reagovat
Damis

Novinka na Slovensku. Desátý jde do baraze.

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
HV

Když u nás může o poháry hrát 5. se 7. týmem tabulky, tak proč ne toto..

Reagovat
BaggioRoberto

Tabulka je podle skore, o barazi rozhodly vzajemne zapasy.

Reagovat
monty25

Už to opravili.

Reagovat
Kily

jj, tohle přehazování je třeba dělat ručně a u slovenské ligy jsem si to včera vůbec neuvědomil

Reagovat
St. Pauli

Ta Petrzalka ma neco spolecneho s puvodni Artmedii? A fanouskovsky?

Reagovat
Emmett Brown

Áno, je to pokračovateľ Petržalky. Pôvodný klub zbankrotoval v roku 2014, nanovo ho založil podnikateľ, ktorý je fanúšikom klubu (v minulosti bol aj predsedom fanklubu). Po dvoch sezónach v piatej lige trikrát za sebou klub postúpil postupne až do druhej ligy, kde hrá od sezóny 18/19.

V súčasnosti má klub už celkovo troch majiteľov, je v dobrej finančnej kondícii a má vlastný štadión, ktorý ale nespĺňa podmienky na najvyššiu súťaž. Výstavba nového štadióna sa plánuje.

Reagovat
RENO44

Hajrá Liget!

Jasné, že fans sú stále týisty, ale tento klub nemá nič spoločné s Pozsonyi torna egylet Z roku 1898

Reagovat
Emmett Brown

Je to pokračovateľ, ale je to už iný subjekt, to je pravda

Reagovat
St. Pauli

Super.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
inferno08

Jako jak nemám Straku rád, tak tady ten progres (alespoň tedy podle bodů) po jeho příchodu je očividný...

20z - 6 b

12z - 21b

Reagovat
O.Giroud

Na druhú stranu hral prevažne s tímami zo spodku tabulky, ale hej určite ten rozdiel tam bol. Ale tak to on vie ten tím poblázniť

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
St. Pauli

Ja bych mu i nejakou tu Afriku pral, ono by to mohlo fungovat.

Reagovat
O.Giroud

Akože nejaká repre? Kto vie či mu viac nevyhovuje práca v klube, ale tak prečo neskúsiť, na niečo veľké v klubovom futbale to asi nebude a skôr by som na jeho mieste zo seba spravil takého záchranarského trénera pre CZ/SK.

Reagovat
kilobyte

V repre má 100% bilanci.

Reagovat
O.Giroud

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
kilobyte

V těch 20 předchozích zápasech je 9 zápasů s těmi týmy ze spodku tabulky. Takže těch zápasů proti "horším" týmům je tam skoro stejně. Plus udělal remízu s druhým týmem tabulky. Už jenom to, že před jeho příchodem neměli výhru a teď jich mají 6, je masakr.

Reagovat
O.Giroud

Tak tiež tá situácia bola iná, napr. Trenčín bol na 1. mieste a potom to na nich padlo, že nedokázali vyhrať absolútne nič a nakoniec išli do skupiny o udržanie, Banská Bystrica bol tiež úplne iný tím pred a po rozdelení na nadstavbu a to nehovorím bez a s Polievkom. Porazil 3x slabé Moravce, 2x Bystricu bez Polievku a Košice, kt. hrali horšie a horšie. Nič na čo by som povedal masakr. Ja teraz nechcem znižovať kredit Strakovi, odviedol parádnu robotu a v podstate to čo sa od neho aj čakalo, že ten tím naburcoval ako to on vie a svoju úlohu si asi splní, keďže má ešte baráž.

Reagovat
FotbalJeNáhodný

Zemplín Michalovce to je název

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
FotbalJeNáhodný

Reagovat
Emmett Brown

Niečo ako Slovácko no...

Reagovat
PtákOhnívák

Jako, i kdyby sestoupili, tak tam odvedl kus pořádný práce. Nebýt jeho, tak možná dopadli hůř jak Zlaté Moravce.

Tu baráž ukope!

Reagovat
Zemun

Si podal za barak dufam

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele