Aktuality

García Pimienta dovedl Las Palmas k postupu do La Ligy i k záchraně, přesto v klubu končí

Las Palmas v neděli čeká poslední duel sezóny proti Deportivu Alavés a rozlučkový bude pro trenéra Francisca Javiera Garcíu Pimientu. Ten podle smlouvy měl v klubu působit ještě pro další ročník, Los Amarillos nicméně oznámili prostřednictvím svého webu, že spolupráce již pokračovat nebude. Španělský lodivod působil na Kanárských ostrovech od ledna roku 2022.

Atalanta byla lepší, nebyl to náš den, hodnotil Alonso porážku ve finále

Trenér Leverkusenu Xabi Alonso ocenil "výjimečnou" rekordní jízdu svého týmu bez porážky, ale řekl, že ho bolí, že skončila právě ve finále Evropské ligy. Bayer psal jeden z mimořádných příběhů sezony, držel rekordní neporazitelnost 51 zápasů bez porážky a vyhrál německou ligu. Naděje týmu na ukončení dlouhého čekání na evropskou trofej ale pohasly ve středu večer, kdy v Dublinu prohrál 0:3 s Atalantou Bergamo.

Blíží se konec Xaviho? Barcelona začala jednat o příchodu Flicka

Barcelona stále nemá jasno, kdo bude od příští sezóny trénovat. Jako na houpačce se přitom jevily zprávy o budoucnosti současného lodivoda Xaviho. Ten nejprve oznámil, že z klubu odejde, pak si vše rozmyslel, aby se nakonec přece spekulovalo o jeho konci. A katalánský celek začal pokukovat po možnosti angažovat Hansiho Flicka, který je už od září bez práce.

Farioli po roce končí v Nice, trénovat bude od nové sezóny Ajax

Hráče Ajaxu Amsterdam bude od příští sezony trénovat Ital Francesco Farioli, jenž dosud působil v Nice. Podle nizozemských a francouzských médií se kluby dohodly na odstupném za kouče, jež by mělo činit 1,25 milionu eur (zhruba 31 milionů korun).

Ve fotbale nikdy nevíte, ale jsem připravený zůstat ve Spartě. Cílem je nominace na Euro, hlásí Birmančević

Křídelník Sparty Veljko Birmančević zažil další velký den. Nejprve ho realizační tým srbské reprezentace informoval, že je v širší nominaci na evropský šampionát v Německu. Šestadvacetiletý fotbalista se pak stal klíčovou postavou pohárového finále v Plzni. Svým důrazem se podílel na prvním vlastním gólu Viktorie, v první minutě nastavení pak v přesilovce rozhodl o výhře 2:1. Novinářům řekl, že zisk double nebude slavit tak divoce jako spoluhráči.

Předvedli jsme úžasný týmový výkon, nepřeceňoval svůj hattrick Lookman

Ademola Lookman prožil podle svých slov jeden z nejlepších večerů v životě. Hattrickem dovedl Bergamo k zisku premiérové evropské trofeje. Atalanta ve středečním finále Evropské ligy výhrou 3:0 v Dublinu ukončila neporazitelnost Leverkusenu v této sezoně. Trochu nečekaný hrdina rozhodujícího zápasu poděkoval trenérovi Gian Pierovi Gasperinimu, že ho dovedl na nejvyšší úroveň v kariéře.

Hejda po třetí porážce ve finále poháru: Bolí to, ale jedeme dál

Plzeňský kapitán Lukáš Hejda neuspěl ani ve třetím finále domácího poháru. S dnešní porážkou 1:2 od Sparty se jen těžko smiřoval a po závěrečném hvizdu se musel jít na chvíli uklidnit do kabiny. Čtyřiatřicetiletý obránce na tiskové konferenci litoval laciných inkasovaných gólů - první obdrženou branku označil za komickou a druhou v nastavení pak za kudlu do zad.

Priske po zisku double: Dnes to bylo o mentalitě šampionů. Vyhrát dvě trofeje je úžasné, zářil

Brian Priske, trenér Sparty, slovy ani nedokáže popsat, co cítí po zisku mistrovského double. Letenský klub ho slaví přesně po deseti letech. Nejprve si kolo před koncem ligy zajistil obhajobu titulu, v dnešním finále domácího poháru pak v Plzni porazil domácí Viktorii 2:1. Dánský kouč na tiskové konferenci ocenil, že přestože soupeř v závěru vyrovnal, jeho tým šel dál za rozhodnutím v normální hrací době.

Aguirre skončí na lavičce Mallorcy, jeho místo by měl zaujmout Arrasate

RCD Mallorca potvrdila konec Javiera Aguirreho, kterému nebude prodloužena smlouva. Ostrovní celek podle deníku Marca převezme Jagoba Arrasate, jenž končí v Osasuně.

Birmančević opět klíčovým hráčem. Finále MOL Cupu zastínily bitky fanoušků a prázdná místa na stadionu

Sparta slaví double. Ligu a pohár vyhrála po dlouhých 10 letech. Rozhodla o tom výhra 2:1 v Plzni. Výrazně se pod ni podepsal jeden z nejproduktivnějších sparťanů v sezoně Veljko Birmančević (26). Po utkání se však na trávníku střetly oba fanouškovské tábory, které museli roztrhnout až policejní těžkooděnci. Co dalšího utkání nabídlo?

Dante bude hrát i po čtyřicítce, OGC Nice s kapitánem znovu prodloužilo

OGC Nice se bude nadále spoléhat na Danteho. Francouzský klub se čtyřicetiletým stoperem, který zároveň plní funkci kapitána, podepsal novou roční smlouvu.

Kováč po sezoně odejde z Pardubic. Byla aktivována výstupní klauzule, potvrdil majitel

Trenér Radoslav Kováč skončí po sezoně v Pardubicích. Na setkání s fanoušky to potvrdil majitel klubu Vladimír Pitter. Prozradil, že nejmenovaný ligový tým aktivoval výstupní klauzuli v jeho smlouvě. Mrzí ho ale, jak celá situace okolo bývalého reprezentanta probíhala. Řekl také, že vedení řeší složení nového realizačního týmu.

Olomouc potvrdila konec trenéra Saňáka. Přesune se do Pardubic?

Trenér Jiří Saňák skončil v Olomouci, s nimiž vypadl v semifinále nadstavbové ligové skupiny o Evropu. Sigmu dočasně vedl od února po odvolání Václava Jílka. Klub o tom informoval na svém webu.

Inter má nového majitele: Suning Group po osmi letech nahradí investiční společnost Oaktree

Novým vlastníkem italského mistra Inter Milán je ode dneška americká investiční společnost Oaktree. Stalo se tak poté, co dosavadní majitel nesplatil ve stanovené lhůtě půjčku v celkové výši téměř 400 milionů eur (téměř 10 miliard korun) a podíl v klubu fungoval jako záruka. Informovala o tom italská média a také samotná společnost Oaktree Capital Management. Američané střídají po osmi letech čínskou obchodní společnost Suning Commerce Group.

Gruzínská nominace na Euro bez překvapení. Sagnolův výběr má táhnout Kvaracchelija

Křídelník Neapole Chviča Kvaracchelija je největší hvězdou v předběžné gruzínské nominaci na mistrovství Evropy v Německu. Francouzský trenér Willy Sagnol dnes povolal 26 hráčů, konečný seznam musí oznámit do 7. června. Gruzie bude druhým českým soupeřem ve skupině F.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele